CBL VersFustpool

In de jaren 1990 werd de landelijke distributie van levensmiddelen in eenmalige verpakkingen succesvol vervangen door de oprichting van de CBL-VersFustpool van inmiddels ca. 24 miljoen CBL-kratten. Eigenaar Stichting VersFust (SVF) en de CBL-pool zijn opgericht door het Centraal Bureau Levensmiddelen (CBL) en de Federatie Nederlandse Levensmiddelen Industrie (FNLI). 

Het landelijke bestuur van de CBL-pool is uitbesteed aan Pool Service B.V, waarbij de samenwerking met SVF is erop gericht om de landelijke stroom van CBL-kratten blijvend en zo duurzaam en efficiënt mogelijk te besturen. In deze samenwerking zijn KPI’s vastgesteld om belangrijke inzichten en kansen voor meer succes aan het licht te brengen. Deze KPI’s worden permanent gemeten en geanalyseerd:

KPI definities

Leverbetrouwbaarheid

Servicegraad

Rotatiesnelheid

Doorlooptijd retailer

Voorraad retailer

CBL kratten - Product informatie

CBL kratten worden gemaakt van polyethyleen (regranulaat) van hoge dichtheid (HDPE), cadmiumvrij en zijn geschikt voor recycling.

CBL kratten zijn zwart en worden geproduceerd in 6 verschillende maten (types). Voor alle types is ook 1 (grijze) deksel beschikbaar. Kijk hieronder voor de uitgebreide product specificaties per CBL type. 

CBL Huurtarieven

LTH tarieven 2019/2020 per type CBL krat

Jaarlijkse poolfee bijdrage 2021 is 
€0,10 per krat per jaar

Lange Termijn Huurvoorwaarden

Lange Termijn Huurvoorwaarden
Stichting VersFust (versie 1 juli 2018)

CBL Marktplaats

Het platform ‘CBL Marktplaats’ is ontstaan vanuit de collectieve gedachte en de behoefte om veranderende vraag en aanbod van CBL kratten in de pool samen te brengen. Bij veranderende behoefte aan een bepaald type of aantal CBL fusten kunnen aangesloten deelnemers via dit platform met elkaar in contact komen en LTH-contracten (laten) overnemen. 

Advertenties

update 14-01-2021

Heeft u interesse in het overnemen van een contract?
Neem dan contact op via het via het e-mailadres in de advertentie.

Bent u aangesloten aan de pool en wilt u een advertentie plaatsen?
Vul onderstaand online formulier in!

Als u meer vragen heeft over het (laten) overnemen van CBL fust binnen de CBL-pool? Kijk even bij de Veelgestelde vragen of neem contact op via contract@pool-service.nl

Aanmeldformulier CBL Marktplaats

  • Vul onderstaand formulier in en klik op de Verzenden
  • Wij verwerken uw gegevens en behandelen uw aanvraag
  • Binnen enkele werkdagen wordt u aangesloten aan de CBL-pool en is uw account aangemaakt
  • U kunt doorgaans binnen 1 week uw CBL-fust afhalen op één van de SVF depots
  • Via bestelsysteem Avalanche Webview kunt u CBL kratten bestellen en krijgt u inzicht in uw transacties en saldo

Partners

Het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL) heeft samen met de Federatie Nederlandse Levensmiddelenindustrie (FNLI) de Stichting VersFust opgericht. Het bestuur van Stichting VersFust bestaat uit afgevaardigden van retailers en foodproducenten uit Nederland.

Voor de juiste verwerking van CBL-data werken wij samen met partner Informore. Deze ICT-serviceprovider biedt een neutraal platform waarop retailers en producenten CBL-deliveries centraal kunnen registreren. Door de onafhankelijke positie van Informore blijft de gebruiker eigenaar van haar informatie.

Aansluiten?

Vul onderstaand online formulier in.
Wij streven ernaar om uw aanvraag binnen 1 week te behandelen.

Veelgestelde vragen

Stichting VersFust en de CBL-pool zijn opgericht door het Centraal Bureau Levensmiddelen (CBL) en de Federatie Nederlandse Levensmiddelen Industrie (FNLI). De distributie van levensmiddelen in eenmalige verpakkingen werd succesvol  vervangen door een pool van CBL-fust. Stichting VersFust heeft als eigenaar van CBL-kratten het management van de CBL-pool uitbesteed aan Pool Service. De duurzame samenwerking met Stichting VersFust en Pool Service is erop gericht om de stroom van CBL-kratten blijvend en zo efficiënt mogelijk te besturen.

Om aan te sluiten bij de CBL-pool dient u een contract af te sluiten voor de huur van CBL-kratten. Dit kan zowel lange als korte termijn huur zijn. Als u een LTH-contract wilt afsluiten, stuur dan een e-mail naar contract@pool-service.nl. Wij streven ernaar om binnen 14 dagen uw aanvraag te behandelen.

Lange termijn huur (LTH)

Bij Pool Service kunnen CBL-kratten alleen worden gehuurd op basis van een lange termijn huurovereenkomst van 7 jaar, oftewel een LTH-contract. Een LTH-contract wordt namens Stichting VersFust afgesloten bij Pool Service en bestaat uit een eenmalige huurprijs en een jaarlijkse bijdrage van 0,09 euro (2020) per krat.

Afhankelijk van uw behoefte heeft het huren van CBL-kratten op lange termijn voordelen zoals lage integrale kosten en de hoge landelijke beschikbaarheid. Bekijk hier de actuele LTH-prijzen en huurvoorwaarden bij Stichting VersFust.

Korte termijn huur (STH)
Binnen de CBL-pool kunnen CBL-kratten ook op korte termijn worden gehuurd. Hiervoor kunt u een STH-contract aanvragen bij één van de logistieke dienstverleners die zijn aangesloten aan de CBL-pool. Voor de actuele prijzen, diensten en voorwaarden voor korte termijn huur verwijzen wij u graag door naar de websites van de logistieke dienstverleners:

Stuur uw contractaanvraag naar contract@pool-service.nl. Benoem in uw aanvraag (indien aanwezig) uw Pool Service klantnummer, het gewenste type en aantal CBL-kratten. Wij beoordelen uw aanvraag en bij wederzijds akkoord kunnen de kratten meestal binnen 14 dagen worden ingepland voor afhaling op één van de Stichting VersFust depots. Bekijk hier onze actuele prijzen en voorwaarden of neem contact op via contract@pool-service.nl

Wanneer een LTH-contract wordt beëindigd wordt het gecontracteerde CBL-fust ingeleverd op een Stichting VerfsFust depot.

Voor het behoud van lage integrale kosten in de CBL-pool wordt het in te leveren CBL-fust eerst 4 weken aangeboden op de CBL Marktplaats. Binnen deze termijn kan een andere (aangesloten) pooldeelnemer het aangeboden CBL-fust en overeenkomst overnemen. Wederzijdse afspraken over zaken zoals de prijs, de fysieke overdracht, locatie en/of eventuele check op de fysieke staat van de kratten, worden buiten Pool Service om onderhandeld en afgesproken. Lees hier meer over CBL fust overnames via de CBL Marktplaats.

​Wilt u uw LTH-contract opzegging melden? Stuur een e-mail naar contract@pool-service.nl en benoem daarin uw PS klantnummer en het betreffende ​contractnummer.

Naast de algemene KVK bedrijfs- en contactgegevens vragen wij ook naar volgende zaken:

– Aan welke retailer(s) binnen de CBL-pool gaat u het fust aan leveren?

– 

Pooldeelnemers kunnen een overschot aan gecontracteerde CBL fust laten overnemen door andere aangesloten pooldeelnemers. Ook kunnen ze een aanvraag melden van een bepaald type CBL-fust bij tekorten. Voor het melden van een overschot of tekort aan CBL-fust kan gebruik worden gemaakt van dit online formulier.

Houd bij het (laten) overnemen van uw CBL-fust en LTH-contract transfer rekening met de volgende zaken:

  • Maak het resultaat van de onderlinge transfer overeenkomst kenbaar aan Pool Service (e-mail naar contract@pool-service.nl)
  • De ontvangstdatum van deze opzegging geldt als officiële opzegdatum voor het contract. De initiële contractdatum blijft gehandhaafd voor het getransfereerde contract
  • Het nieuwe contract moet worden ondertekend door de overnemende partij. Na verwerking in het systeem is de eigenaar veranderd en de transfer gereed
  • Voor de administratieve handeling wordt per contract transfer € 150,- in rekening gebracht bij de overnemende partij. 

Andere zaken om rekening mee te houden zijn de wederzijdse afspraken over waar het fust kan worden opgehaald; de fysieke overdracht en/of eventuele check op de fysieke staat van de kratten. Pool Service is in deze onderhandelingen geen partij, deze afspraken worden onderling besproken en geregeld.