CBL VersFustpool

In de jaren 1990 werd de landelijke distributie van levensmiddelen in eenmalige verpakkingen succesvol vervangen door de oprichting van de CBL-VersFustpool van inmiddels ca. 24 miljoen CBL-kratten. Eigenaar Stichting VersFust (SVF) en de CBL-pool zijn opgericht door het Centraal Bureau Levensmiddelen (CBL) en de Federatie Nederlandse Levensmiddelen Industrie (FNLI). 

Het landelijke bestuur van de CBL-pool is uitbesteed aan Pool Service B.V, waarbij de samenwerking met SVF is erop gericht om de landelijke stroom van CBL-kratten blijvend en zo duurzaam en efficiënt mogelijk te besturen. In deze samenwerking zijn KPI’s vastgesteld om belangrijke inzichten en kansen voor meer succes aan het licht te brengen. Deze KPI’s worden permanent gemeten en geanalyseerd:

KPI definities

Leverbetrouwbaarheid

Servicegraad

Rotatiesnelheid

Doorlooptijd retailer

Voorraad retailer

CBL kratten - Product informatie

CBL kratten worden gemaakt van polyethyleen (regranulaat) van hoge dichtheid (HDPE), cadmiumvrij en zijn geschikt voor recycling.

CBL kratten zijn zwart en worden geproduceerd in 6 verschillende maten (types). Voor alle types is ook 1 (grijze) deksel beschikbaar. Kijk hieronder voor de uitgebreide product specificaties per CBL type. 

Huurtarieven en -voorwaarden

Bekijk hier onze tarieven op basis van lange termijn huur en de bijbehorende huurvoorwaarden voor het aansluiten bij de CBL-pool.

LTH Tarieven

LTH Voorwaarden

CBL Marktplaats

De CBL Marktplaats is ontstaan vanuit de collectieve gedachte om vraag en aanbod van kratten in de CBL-pool samen te brengen op een gedeeld platform. Het over (laten) nemen van CBL-fust binnen de pool is alleen mogelijk voor aangesloten deelnemers, bij veranderende behoeftes aan bepaalde types of aantal. 

Pool Service publiceert minimaal 4 weken uw melding hieronder op onze website, zodat aangesloten pooldeelnemers de kans krijgen om te reageren.  

Advertenties

Laatste update: 26-05-2020

Wilt u reageren op een advertentie?
Neem dan direct contact op met de aanbieder via het opgegeven e-mailadres!

Bent u op zoek naar extra CBL-fust of wilt u juist uw gecontracteerde fustaantallen laten overnemen? 
Vul dan onderstaand online formulier in.

Heeft u meer inhoudelijke vragen over het (laten) overnemen van kratten binnen de CBL-pool? 
Kijk even bij de Veelgestelde vragen of neem contact op via 
contract@pool-service.nl

Aanmeldformulier CBL Marktplaats

Partners

Het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL) heeft samen met de Federatie Nederlandse Levensmiddelenindustrie (FNLI) de Stichting VersFust opgericht. Het bestuur van Stichting VersFust bestaat uit afgevaardigden van retailers en foodproducenten uit Nederland.

Voor de juiste verwerking van CBL-data werken wij samen met partner Informore. Deze ICT-serviceprovider biedt een neutraal platform waarop retailers en producenten CBL-deliveries centraal kunnen registreren. Door de onafhankelijke positie van Informore blijft de gebruiker eigenaar van haar informatie.

Aansluiten?

Vul onderstaand online formulier in.
Wij streven ernaar om uw aanvraag binnen 1 week te behandelen.

Veelgestelde vragen

Stichting VersFust en de CBL-pool zijn opgericht door het Centraal Bureau Levensmiddelen (CBL) en de Federatie Nederlandse Levensmiddelen Industrie (FNLI). De distributie van levensmiddelen in eenmalige verpakkingen werd succesvol te vervangen door een pool van CBL-fust. Stichting VersFust heeft als eigenaar van CBL-kratten het management van de CBL-pool uitbesteed aan Pool Service. De duurzame samenwerking met Stichting VersFust en Pool Service is erop gericht om de stroom van CBL-kratten blijvend en zo efficiënt mogelijk te besturen.

Om aan te sluiten bij de CBL-pool dient u een contract af te sluiten voor de huur van CBL-kratten. Dit kan zowel lange als korte termijn huur zijn. Als u een LTH-contract wilt afsluiten, stuur dan een e-mail naar contract@pool-service.nl. Wij streven ernaar om binnen 14 dagen uw aanvraag te behandelen.

Lange termijn huur (LTH)

Bij Pool Service kunnen CBL-kratten alleen worden gehuurd op basis van een lange termijn huurovereenkomst van 7 jaar, oftewel een LTH-contract. Een LTH-contract wordt namens Stichting VersFust afgesloten bij Pool Service en bestaat uit een eenmalige huurprijs en een jaarlijkse bijdrage van 0,09 euro (2020) per krat.

Afhankelijk van uw behoefte heeft het huren van CBL-kratten op lange termijn voordelen zoals lage integrale kosten en de hoge landelijke beschikbaarheid. Bekijk hier de actuele LTH-prijzen en huurvoorwaarden bij Stichting VersFust.

Korte termijn huur (STH)
Binnen de CBL-pool kunnen CBL-kratten ook op korte termijn worden gehuurd. Hiervoor kunt u een STH-contract aanvragen bij één van de logistieke dienstverleners die zijn aangesloten aan de CBL-pool. Voor de actuele prijzen, diensten en voorwaarden voor korte termijn huur verwijzen wij u graag door naar de websites van de logistieke dienstverleners:

Stuur uw contractaanvraag naar contract@pool-service.nl. Benoem in uw aanvraag (indien aanwezig) uw Pool Service klantnummer, het gewenste type en aantal CBL-kratten. Wij beoordelen uw aanvraag en bij wederzijds akkoord kunnen de kratten meestal binnen 14 dagen worden ingepland voor afhaling op één van de Stichting VersFust depots. Bekijk hier onze actuele prijzen en voorwaarden of neem contact op via contract@pool-service.nl

Wanneer een LTH-contract wordt beëindigd wordt het gecontracteerde CBL-fust ingeleverd op een Stichting VerfsFust depot. Voor het behoud van lage integrale kosten in de CBL-pool wordt het in te leveren CBL-fust eerst 4 weken aangeboden op onze website. Binnen deze termijn kan een andere (aangesloten) pooldeelnemer het aangeboden contractaantal CBL-fust overnemen. Wederzijdse afspraken over zaken zoals de prijs, de fysieke overdracht, locatie en/of eventuele check op de fysieke staat van de kratten, worden buiten Pool Service om onderhandeld en afgesproken. Voor het administratief afhandelen van de LTH-contract overname wordt de overnemende partij belast met een fee van 150,- euro per contract transfer. ​

Wilt u uw actieve LTH-contract opzeggen? Stuur een e-mail naar contract@pool-service.nl. Benoem in uw opzegmail uw Pool Service klantnummer en het contractnummer van het betreffende contract.