CBL VersFustpool

Stichting VersFust en de VersFust pool zijn eind jaren ’90 opgericht door het CBL en de FNLI. De distributie in eenmalige verpakkingen werd vervangen door een pool van destijds 24 miljoen CBL kratten. Het poolmanagement is vanaf de start uitbesteed aan Pool Service en is samen met pooleigenaar Stichting VersFust erop gericht om een zo efficiënt mogelijke stroom van CBL fust te bevorderen.

In de samenwerking zijn KPI’s vastgesteld om belangrijke inzichten en kansen voor meer succes aan het licht te brengen. Deze KPI’s worden permanent gemeten en geanalyseerd.

KPI definities

Leverbetrouwbaarheid

Servicegraad

Rotatiesnelheid

Doorlooptijd retailer

Voorraad retailer

Product informatie CBL-fust

CBL kratten worden gemaakt van polyethyleen van hoge dichtheid (HDPE), zijn cadmiumvrij en geschikt voor recycling. 
Hieronder vindt u de uitgebreide product specificaties per CBL type. 

Tarieven en voorwaarden

De tarieven voor lange termijn verhuur (LTH) en de bijbehorende huurvoorwaarden kunt u hier inzien of downloaden.

LTH Tarieven

LTH Voorwaarden

Partners

Het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL) heeft samen met de Federatie Nederlandse Levensmiddelenindustrie (FNLI) de Stichting VersFust opgericht. Het bestuur van Stichting VersFust bestaat uit afgevaardigden van retailers en foodproducenten uit Nederland.

Voor de juiste verwerking van CBL-data werken wij samen met partner Informore. Deze ICT-serviceprovider biedt een neutraal platform waarop retailers en producenten CBL-deliveries centraal kunnen registreren. Door de onafhankelijke positie van Informore blijft de gebruiker eigenaar van haar informatie.